El projecte educatiu de la Escola Infantil Mestre Victor Calatayud i la nostra proposta pedagògica són un projecte viu, en constant renovació, i volem que formes part d’ell.
Per això, en aquest apartat, et presentem part del nostre projecte i et convidem al fet que vingues a l’escola i el conegues de primera mà.
Veuràs com el teu fill/a aprén dia a dia i tu formaràs part d’això!
La nostra proposta pedagògica treballa totes les àrees del currículum a través d’unitats didàctiques i activitats que criden l’atenció dels xiquets i de les xiquetes, potencien les seues capacitats i els proporcionen un ambient de seguretat i felicitat, on la metodologia principal es basa en el joc s’estructura en 3 etapes, correspon cadascuna amb cada edat. Aquesta metodologia, pròpia de Megadiver, l’hem denominada EAC:
En 0-1, es treballarà l’estimulació primerenca desenvolupant els sentits a través de l’experimentació amb activitats sensorials, això ens portarà a anar preparant al menor per a iniciar-se en la seua pròxima etapa, adquirint habilitats a través dels sentits.
En 1-2 anys, predomina el desenvolupament de l’aprenentatge i està directament relacionada amb l’edat 0-1. En aquesta etapa la metodologia es canalitza a través de centres d’interés i projectes, afermant coneixements i treballant fonamentalment l’autonomia de l’alumnat.
En 2-3 anys, treballem les capacitats de l’alumnat. Després de passar per totes dues etapes finalitzem posant en marxa els mecanismes i estratègies metodològiques que permeten al menor despertar, motivar i desenvolupar les capacitats innates que presenta. Aquesta fase de la metodologia és molt completa ja que potència diverses habilitats com el llenguatge i s’introdueix la llengua estrangera (anglés); les arts tant plàstiques com musicals, i la psicomotricitat a través de sessions i circuits.
Comptem amb els nostres propis materials i llibres de text, fruit del treball i esforç del nostre fantàstic equip de professionals, la qual cosa ens permet no caure en estereotips ni metodologies estandarditzades, i millorar, ampliar, actualitzar i innovar en els continguts, recursos, mitjans i programacions en cada curs escolar.
PROGRAMEM A través DE CENTRES D’INTERÉS
Partint de la realitat i del context pròxim, centrant-nos en allò que crida l’atenció del/de la xiquet/a, li motiva a aprendre, explorar, conéixer, riure, jugar, interactuar amb els altres i amb el mitjà… per això en la nostra programació no falten activitats amb les famílies (festes, tallers, escola de pares, eixides…) i donem molta importància a les celebracions i tradicions populars; per això comptem amb programacions especials amb motiu de les Festes Populars, Les Falles, el Nadal, etc.
LES CAPACITATS CLAU que més potenciem són: l’expressió i la comunicació en totes les seues formes, l’autonomia personal i el coneixement del medi físic, social i natural.

Llengua oral: Les llengües vehiculares de l’escola són el castellà, el valencià i l’anglés, perquè defensem que l’ensenyament d’un segon idioma ha d’iniciar-se al més prompte possible, per això tenim un projecte d’iniciació a l’anglés que consisteix a incloure en totes les unitats didàctiques recursos en les dues llengües (bits d’intel·ligència, vídeos, cançons, poesies…)
Creiem que l’art és la forma d’expressió no lingüística més completa i la que millor s’adapta als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, per això en el nostre projecte les arts plàstiques, l’expressió corporal, la dansa i la música tenen un paper destacat.
LES RUTINES I LA SATISFACCIÓ D’ACONSEGUIR LA SEUA PRÒPIA AUTONOMÍA
El horari de l’escola es distribueix per rutines, Amb les rutines no solament organitzem el funcionament del centre, sinó que a més, moments com l’entrada, l’eixida, la condícia, el canvi de bolquer, el menjador o la migdiada, es converteixen també en moments educatius, perquè a aquestes edats tot el que fem ens serveix per a aprendre.A més de ser autònoms en la realització de jocs i activitats, gràcies al treball globalitzador, on donem caràcter educatiu a totes les rutines i moments de la jornada, els nostres xiquets i xiquetes també aprenen a ser autònoms en la condícia, l’alimentació, la higiene, el vestit… gaudint de cada assoliment, celebrant cada xicoteta gran conquesta i mostrant cada dia a papà i a mamà que: «ja puc fer-ho jo solet!»
PROJECTE PROPI: A l’Escola infantil Mestre Victor Calatayud, proposa el «GRAELLA PROJECTE PREHISTORIA», treballar la Prehistòria sorgeix per l’interés dels alumnes sobre els dinosaures, els animals prehistòrics, els cavernícoles, etc., informació que els arriba a través dels mitjans de comunicació, contes, *comics, cinema… creant curiositat i interés en ells. Per això ens plantegem investigar amb els nostres alumnes aquest tema d’una forma significativa i funcional.
Creemos en el aprendizaje global y significativo, donde todos los momentos del día son oportunidades para aprender y ser felices.